Πέμπτη 03 Δεκ 2020 - Ανατολή: 08:22 - Δύση: 18:04
Home ΚΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Τυφώνας Goni “η ισχυρότερη καταιγίδα της Γης στη χρονιά!”

Τυφώνας Goni “η ισχυρότερη καταιγίδα της Γης στη χρονιά!”

by nikos koulakis
4267 views

Η δραστηριότητα της εποχής του Δυτικού Ειρηνικού αυξάνεται σημαντικά τελευταία. Σύντομα μετά από έναν καταστροφικό τυφώνα Molave στις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ, βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα εξαιρετικά ταχεία ανάπτυξη ενός τυφώνα. Ο τυφώνας Γκόνι έχει γίνει η ισχυρότερη καταιγίδα της Γης της χρονιάς! Μια βίαιη καταιγίδα κινείται προς το Λουζόν αυτήν την Κυριακή.

Από τις 06 UTC στις 30 Οκτωβρίου, το Typhoon Goni (Rolly) βρισκόταν κοντά στους 16,4 ° Β και 131,6 ° Α. Περίπου 725 ναυτικά μίλια (1340 χλμ.) Ανατολικά της Μανίλα, Φιλιππίνες. Οι πολυφασματικές βελτιωμένες δορυφορικές εικόνες υπερύθρων δείχνουν ένα πολύ συμπαγές σύστημα με ορατό μάτι με οπές 11 ναυτικών μιλίων. Ο τυφώνας Γκόνι έχει υποστεί εξαιρετικά γρήγορη ενίσχυση τις τελευταίες 12-18 ώρες. Η αρχική ένταση ορίζεται επίσημα στους 150 κόμβους, ευθυγραμμισμένη με την τρέχουσα εκτίμηση έντασης Dvorak (ADT) T7.2 (145 κόμβους).

Παρακάτω ακολουθεί μια καταπληκτική εικόνα από τον δορυφόρο Himawari-8!

Το σύστημα συνεχίζει να κινείται μέσα σε ένα περιβάλλον που είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για επιπρόσθετη ταχεία ενίσχυση, με πολύ ζεστά νερά και υψηλές τιμές Περιεχομένου Θερμότητας Ωκεανού (OHC). Χαμηλή διάτμηση υπάρχει σε ολόκληρη την περιοχή πριν από τον τυφώνα. Η εκρηκτική εξέλιξη σε έναν ισχυρό τυφώνα είναι όλο και πιο πιθανή, καθώς τα καιρικά μοντέλα υποδηλώνουν ότι ο Τυφώνας Γκόνι θα μπορούσε να διατηρήσει την κατηγορία 5 στις επόμενες 36 ώρες! Μια δυνητικά καταστροφική έξοδος είναι πιθανό κάπου στο κέντρο του Λουζόν νωρίς την Κυριακή. Μετά την είσοδο του στη ξηρά, ο Γκόνι εξασθενεί ενώ διασχίζει το ορεινό έδαφος του κεντρικού Λουζόν και στη συνέχεια το σύστημα επανεμφανίζεται στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και κατευθύνεται προς τη δευτερεύουσα έξοδο στο Βιετνάμ. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες στην περιοχή υποδηλώνουν ότι περισσότερες καταιγίδες είναι όλο και πιο πιθανές στον Δυτικό Ειρηνικό την επόμενη εβδομάδα.

 

Πηγή άρθρου: Severe Weather Europe

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com