Πέμπτη 03 Δεκ 2020 - Ανατολή: 08:22 - Δύση: 18:04
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και σημαντικές βροχές στη νότια χώρα ⚠️ – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Πέμπτη 19-11-20

Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και σημαντικές βροχές στη νότια χώρα ⚠️ – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Πέμπτη 19-11-20

by Meteojim
478 views

Επιμέλεια: Σεμερτζίδης Δημήτρης

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Πέμπτη 19-11-20


  • Αιγαίο: Από το ύψος της Χίου (πιθανώς και νότια Μυτιλήνη) και νοτιότερα αναμένεται άστατο καιρικό σκηνικό με βροχοπτώσεις 🌧️. Κατά τόπους θα εκδηλωθούν και σύντομες καταιγίδες ⛈️. Τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα σημειωθούν σε βόρεια Κρήτη και νότια Δωδεκάνησα (συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου). Παράλληλα, σποραδικές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στις Σποράδες.
  • Στερεά Ελλάδα: Από το ύψος της Ευρυτανίας και της Φωκίδας κι ανατολικότερα θα σημειώνονται σποραδικές βροχοπτώσεις 🌧️. Μάλιστα στην κεντροβόρεια Εύβοια και την κεντρική Στερεά Ελλάδα θα έχουν σταθερή ένταση και διάρκεια 🌧️, με πιθανή εκδήλωση τοπικής καταιγίδας ⛈️ σε ανατολική Φθιώτιδα, Εύβοια και δυτική Βοιωτία. Δεν θα επηρεαστεί η Αιτωλοακαρνανία από τα όποια φαινόμενα, παρά μόνο τα βορειοανατολικά ορεινά της τμήματα. Στην Αττική αναμένεται άστατο καιρικό σκηνικό με τοπικές βροχοπτώσεις 🌧️. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν κατά βάση στα βόρεια κι ανατολικά της  τμήματα.

  • Πελοπόννησος: Νεφελώδης καιρός στα ανατολικά τμήματα (Κορινθία, βόρεια Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα) με σύντομες ασθενείς βροχές, κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο παροδικές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας.
  • Θεσσαλία: Αρχικά βροχοπτώσεις 🌧️, με έμφαση τα ορεινά τμήματα και τη Μαγνησία. Σταδιακά τα φαινόμενα θα παραχωρήσουν την θέση τους σε νεφελώδη καιρό με πολύ τοπικές ασθενείς βροχές, κυρίως στα ορεινά.
  • Ήπειρος: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, πιο αυξημένες στα ανατολικά ορεινά όπου ενδέχεται να εκδηλωθεί τοπική ασθενής βροχή άνευ σημασίας.
  • Μακεδονία & Θράκη: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ανοίγματα στον καιρό, ειδικά στη Μακεδονία. Μικρή πιθανότητα βροχόπτωσης υπάρχει στην Χαλκιδική το πρώτο μισό της ημέρας.
  • Ιόνιο: Γενικά αίθριος καιρός

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι θυελλώδεις στα 8 μποφόρ. Μάλιστα, οι ριπές θα φτάνουν και τα 9.

Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί στα 4-5 μποφόρ, με τις ριπές κατά τόπους να φτάνουν τα 6.


Η θερμοκρασία σε νέα μικρή πτώση.

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com