Ο καιρός σήμερα Προγνώσεις

Live εικόνα από κάμερα Live κάμερες

Χιονοδρομικά κέντρα Χιονοδρομικά

Χάρτες Χάρτες

Μεσοπρόθεσμη Μάρτιος 2023 : Βροχερός με σκαμπανεβάσματα στην θερμοκρασία - Πιθανή ασθενής ψυχρή εισβολή στα τέλη του μήνα

Μεσοπρόθεσμη Μάρτιος 2023 : Βροχερός με σκαμπανεβάσματα στην θερμοκρασία - Πιθανή ασθενής ψυχρή εισβολή στα τέλη του μήνα
Share

Επιμέλεια : Φραγκούλη Μαρία


Στο ίδιο μοτίβο θα κινηθεί ο καιρός μέχρι και τα τέλη του μήνα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όπου θα υπάρχουν μέρες με ευχάριστες θερμοκρασίες και αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά και διαστήματα όπου θα παρατηρείται μεταβολή του καιρού με αξιόλογες βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και με τις όποιες χιονοπτώσεις να εντοπίζονται κυρίως στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Ουσιαστικά θα έχουμε την κλασική αστάθεια η οποία χαρακτηρίζει τον πρώτο μήνα της εαρινής περιόδου, με τα σκαμπανεβάσματα στην θερμοκρασία να είναι αναμενόμενα, αφού βρισκόμαστε στο μεταβατικό στάδιο από τον χειμώνα προς την άνοιξη, παρά το γεγονός ότι ο φετινός χειμώνας ήταν ουσιαστικά απών.

Έτσι, σύμφωνα με τα δεδομένα των προγνωστικών μοντέλων παγκόσμιας ανάλυσης καιρού, ο καιρός στην χώρα μας έως και τις 31 Μαρτίου θα χαρακτηρίζεται από εναλλαγές είτε θερμοκρασιακά, είτε καιρικά, όπου στο διάστημα 22 με 23 Μαρτίου ενδέχεται να εκδηλωθούν αξιόλογα φαινόμενα κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας λόγω μίας ψυχρής λίμνης που θα επηρεάσει πρόσκαιρα και την χώρα μας, ενώ λίγα παροδικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια. Μικρή πιθανότητα για παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Από και και πέρα η θερμοκρασία θα κινείται κατά κανόνα μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια για την εποχή, με μικρές διακυμάνσεις είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω, χωρίς όμως να φαίνεται κάτι στις αναλύσεις που να υποδηλώνει ακραίες μεταβολές στην θερμοκρασία που να παραπέμπουν είτε σε προχωρημένη άνοιξη είτε προς τον χειμώνα.

Ωστόσο, υπάρχει μία πιθανότητα στο διάστημα 27 έως 31 Μαρτίου, ψυχρότερες αέριες μάζες να κινηθούν προς την λεκάνη της Μεσογείου δημιουργώντας πρόσκαιρα συνθήκες χειμώνα και στην χώρα μας, με τον παράλληλο σχηματισμό ενός αξιόλογου βαρομετρικού συστήματος που θα φέρει γενικευμένες βροχοπτώσεις στα πεδινά και αξιόλογες χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά του ηπειρωτικού κορμού της χώρας. Παρά ταυτα, επειδή το διάστημα είναι μεγάλο και υπάρχει την δεδομένη στιγμή διχογνωμία στα προγνωστικά μοντέλα, θα το δούμε αναλυτικότερα στο τέλος της νέας εβδομάδας κατά πόσο θα επαληθευτεί, καθώς διανύουμε μία περίοδο με χαμηλή προγνωσιμότητα λόγω εποχής και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχουμε ακριβώς το αντίθετο.

Όσον αφορά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η έντονη ηλιοφάνεια σε όλη σχεδόν την χώρα, οι ασθενείς άνεμοι που θα είναι από βόρειες διευθύνσεις και η θερμοκρασία που θα κινηθεί μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια για την εποχή.

FOLLOW US

Facebook forecastweather.gr
Twitter forecastweather.gr
Instagram forecastweather.gr
Youtube forecastweather.gr
TikTok forecastweather.gr

Συνεργάτες - Χορηγοί

parapolitika.gr
Ινστιτούτο Διαχείρισης Μετεωρολογικών Ερευνών Και Καταστροφών
Ford  Βροχίδης Χατζής
Μύκονος real estate
Δήμος Ιλίου - Δήμος Ιλίου | Επίσημος Ιστότοπος
ΗΛΚΑ Α.Ε. - ilka.gr
Καταφύγιο Μπάφι
BST Systems
Trekking Hellas Πάρνηθας
mykonoslive.tv
etherealmykonos.gr
tinosrunningexperience.gr
aerial globe electronics
artemis-space-observatory.business.site
cyclades24.gr/
cyclades24.gr/
ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΣ

Έργα - Δήμοι Περιφέριες

periferia-ditikis-ellados.jpg
ilion_erga.jpg
xalkideon.jpg
logobrown-removebg-preview.jpg

Χορηγοί

e-wireless
ΦΕΤΑ ΧΩΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
WAVE-SQUASH

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Polis 102.6 - Αλεξανδρούπολη
ΘΕΜΑ RADIO 104,6
tinosrunningexperience.gr
Ant 1
www.parapolitika.gr
www.naftemporiki.gr
fm100.gr
Share
Add to bookmark
Back to top
×