Ο καιρός σήμερα Προγνώσεις

Live εικόνα από κάμερα Live κάμερες

Χιονοδρομικά κέντρα Χιονοδρομικά

Χάρτες Χάρτες

Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση για τον μήνα Απρίλιο.

Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση για τον μήνα Απρίλιο.
Share

Για τον Aπρίλιο η μελέτη του δείκτη MJO δείχνει ότι σταδιακά μέχρι και τις 12 του μήνα περίπου θα βρεθεί στην περιοχή των φάσεων 3 και 4 δηλαδή μεταφορά θερμων αερίων μαζών προς την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου ενώ στη συνέχεια προχωρώντας προς τις φάσεις 5-6 ανοίγεται το πεδίο της αστάθειας. Τέλος για τις τελευταίες μέρες του μήνα δεν είναι σαφής οι κινήσεις του παραπάνω δείκτη και θα δώσουμε απλά μια μέση εικόνα στην παρακάτω αναλυσή μας.

1 έως 5 Απριλίου.

Μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της ανατολικής μακεδονίας και Θράκης, στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός. Μεταφορά αφρικάνικης σκόνης λόγω των νοτίων ανέμων. Θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή αρχικά έως και 29 με 32 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και νότια θα σημειώσει στη συνέχεια πτώση στους 23 με 26 βαθμούς κελσίου κύριως στα ανατολικά και νότια ενώ στα δυτικά και βόρεια θα είναι λίγο πιο χαμηλή.

6 έως 10 Απριλίου.

Απουσία φαινομένων σε όλη τη χώρα εκτός πιθανον από κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας τις θερμές ώρες της ημέρας. Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες της τάξης των 25 με 29 βαθμών κελσίου στα ηπειρωτικά.

11 έως 15 Απριλίου.

Αρχικά λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας αλλά φαίνεται ότι στη συνέχεια θα ένταθει η αστάθεια στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας και το ανατολικό Αιγαίο κατά πρώτο λόγο ενώ λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν και σε περιοχές της Μαγνησίας της Εύβοιας των Σποράδων της Αττικοβοιωτιας της ανατολικής Πελοποννήσου και των Κυκλάδων. Θερμοκρασία σε σταδιακή μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια με τά φαινόμενα στην αρχή ενώ μετά τις 13 του μήνα φαίνεται ότι θα έχουμε πιο υποφερτές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά μέσο όρο κοντά στους 21 με 24 βαθμούς κελσίου.

16 ως 20 Απριλίου.

Αν και μειωμένη φαίνεται να συνεχίζετε αρχικά η στάθεια στη δυτική κεντρική τη βόρεια χώρα και το ανατολικό Αιγαίο ενώ πολύ λιγότερα θα ειναι τα φαινόμενα στον άξονα Μαγνησίας – Κυκλάδων. Θερμοκρασίες σε λίγο υψηλότερα απ τα κανονικά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας δηλαδή κοντά στους 21 με 24 βαθμούς κελσίου κατά μέσο όρο.

21 έως 25 Απριλίου.

Αυξάνονται εκ νέου οι πιθανότητες αξιόλογων βροχών και καταιγίδων σχεδόν σε όλη τη χώρα από ασταθεις αεριες μάζες που θα λιμνάσουν στον Ελλαδικό χωρο αλλά και γενικά στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Θερμοκρασίες σε λίγο υψηλότερα απ τα κανονικά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας δηλαδή κοντά στους 21 με 24 βαθμούς κελσίου κατά μέσο όρο

26 έως 30 Απριλίου.

Θα συνεχιστεί ο ασταθής καιρός με φαινόμενα της θερμές ώρες της ημέρας όχι μόνο στα ηπειρωτικά αλλά και σε κάποια νησιωτικα τμήματα της χώρας. Θερμοκρασίες ελαφρώς υψηλότερες από τα κανονικά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας πέριξ δηλαδή τον 21 με 24 βαθμών κελσίου κατά μέσο όρο.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι ο μήνας θα χωριστεί σε δύο διαστήματα στις πρώτες 10 με 13 ημέρες που θα έχουμε ξηρό καιρό με πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα λέγαμε τουλάχιστον Μαΐου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στη συνέχεια φαίνεται ότι έστω και με διακοπές ο ασταθής καιρός στα διατηρηθεί ως το τέλος του μήνα οπότε εκτιμούμε ότι σε αρκετές περιοχές της δυτικής κεντρικής βόρειας χώρας και του ανατολικού Αιγαίου θα συμπληρωθούν οι κανονικές για την εποχή βροχοπτώσεις ενώ αντίθετα σε μια περιοχή των ανατολικών, νότιων προσηνεμων στον βορειοανατολικο ανεμο περιοχών δηλαδή από τη Μαγνησία έως και την Κρήτη τα ποσά θα είναι σαφώς χαμηλότερα από τις κανονικές τιμές. Θερμοκρασιακά θα μιλάμε και πάλι για έναν πολύ θερμο μήνα αφού της πρώτες 10 με 13 ημέρες η απόκλιση από τις κανονικές τιμές στα ξεπερνά και τους 4-7 βαθμούς κελσίου ενώ και στη συνέχεια παρόλο τις αστάθειας θα βρίσκεται περίπου 0-2 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές. Τελικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο μήνας θα τελειώσει με παρόμια απόκλιση με το Μάρτο δηλαδή κοντά στους 1.5 – 2 βαθμούς κελσίου πάνω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Άρθρο: Βασίλης Πανάκογλου weathergroup.gr

FOLLOW US

Facebook forecastweather.gr
Twitter forecastweather.gr
Instagram forecastweather.gr
Youtube forecastweather.gr
TikTok forecastweather.gr

Συνεργάτες - Χορηγοί

parapolitika.gr
Ινστιτούτο Διαχείρισης Μετεωρολογικών Ερευνών Και Καταστροφών
Ford  Βροχίδης Χατζής
Μύκονος real estate
Δήμος Ιλίου - Δήμος Ιλίου | Επίσημος Ιστότοπος
ΗΛΚΑ Α.Ε. - ilka.gr
Καταφύγιο Μπάφι
BST Systems
Trekking Hellas Πάρνηθας
mykonoslive.tv
etherealmykonos.gr
tinosrunningexperience.gr
aerial globe electronics
artemis-space-observatory.business.site
cyclades24.gr/
cyclades24.gr/
ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΣ

Έργα - Δήμοι Περιφέριες

periferia-ditikis-ellados.jpg
ilion_erga.jpg
xalkideon.jpg
logobrown-removebg-preview.jpg

Χορηγοί

e-wireless
ΦΕΤΑ ΧΩΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
WAVE-SQUASH

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Polis 102.6 - Αλεξανδρούπολη
ΘΕΜΑ RADIO 104,6
tinosrunningexperience.gr
Ant 1
www.parapolitika.gr
www.naftemporiki.gr
fm100.gr
Share
Add to bookmark
Back to top
×