Ο καιρός σήμερα Προγνώσεις

Live εικόνα από κάμερα Live κάμερες

Χιονοδρομικά κέντρα Χιονοδρομικά

Χάρτες Χάρτες

Κύμα Καύσωνα την νέα εβδομάδα στην χώρα μας. Διαβάστε αναλυτικά.

Κύμα Καύσωνα την νέα εβδομάδα στην χώρα μας. Διαβάστε αναλυτικά.
Share

Ο Ιούνιος ξεκίνησε πολύ απότομα με έντονες ζέστες για την εποχή. Κανονικές θερμοκρασίες για το μήνα σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές είναι οι 30 βαθμοί κελσίου για το 1ο δεκαήμερο, οι 31 για το 2ο δεκαήμερο και οι 32 για το 3ο δεκαήμερο. Για τις πρώτες 8 μέρες του μήνα όλες τις ημέρες ο υδράργυρος κυμάνθηκε πάνω από τις κανονικές τιμές κατά 3 με 6 βαθμούς κελσίου.
Σε συνέχεια μάλιστα αυτής της σημαντικής ζέστης έρχεται και το πρώτο κύμα καύσωνα το οποίο ναι μεν δεν θα σημειώσει Πόλυ μεγάλες μέγιστης θερμοκρασίες αλλά φαίνεται ότι δεν θα μας αποχωριστεί για πολλές ημέρες.
Όπως βλέπετε και στον χάρτη με την κατάστασης της στάθμη των 500hPa αλλά και τις θερμοκρασίες στη στάθμη των 850hPa πιό θερμές αέριες μάζες θα ανηφορήσουν από τη βόρεια Αφρική προς τη χώρα με θερμοκρασίες στη σημαντική στάθμη τών 850hPa(περίπου 1550 μέτρα υψόμετρο) της τάξης των 25 έως 28 βαθμών κελσίου. Αυτό μεταφράζεται ότι κάποιες από τις ημέρες η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 με 43 βαθμούς κελσίου σε περιοχές της Θεσσαλίας της Στερεάς και της Πελοποννήσου κατά βάση αφού αυτές οι περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο. Η βόρεια Ελλάδα και τμήματα της δυτικής φαίνεται ότι θα υπηρεσιών από έντονη ζέστη αλλά όχι από κύμα καύσωνα.

Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της 8 Ιουνίου η γενική εικόνα του καιρού έχει ως εξής για τις επόμενες ημέρες.

11 και 12 Ιουνίου.

Θερμοκρασίες για τη δυτική και βόρεια χώρα 38 με 40 βαθμούς, για τα νησιά 35 με 37, για την Θεσσαλία 41 με 42 όπως και για την νότια Κρήτη ενώ για τμήματα της ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου και της ανατολικής Στερεάς 41 με 43 βαθμούς κελσίου.

13 με 15 Ιουνίου.

Θερμοκρασίες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα 37 με 39 βαθμούς κελσίου, για την Θεσσαλία έως 41 με 42 βαθμούς κελσίου για την ανατολική Στερεα την ανατολική Πελοπόννησο και την νότια Κρήτη 42 με 43 βαθμούς κελσίου για τις 13 Ιουνίου.

Στις 14 ιουνίου θα σημειώσει σημαντική πτώση στη δυτική Ελλάδα που δεν θα ξεπερνά τους 34 βαθμούς κελσίου στη βόρεια Ελλάδα του 34 με 37, στη Θεσσαλία του 37 με 38 στην ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο και την νότια Κρήτη τοπικά έως 39 με 41 και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου έως 35 με 38.

Για τις 15 ιουνίου θα σημειωθεί κάμψη σε όλη τη χώρα με τη μέγιστη στη βορειοδυτική Ελλάδα έως 33 βαθμούς στα ηπειρωτικά έως 34 με 36 όπως και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

16 έως 18 Ιουνίου.

Θερμοκρασία σε όλη τη χώρα 33 με 35 βαθμούς κελσίου και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά έως 35 με 37 βαθμός κελσίου.

Σε συνεργασία weathergroup.gr

FOLLOW US

Facebook forecastweather.gr
Twitter forecastweather.gr
Instagram forecastweather.gr
Youtube forecastweather.gr
TikTok forecastweather.gr

Συνεργάτες - Χορηγοί

parapolitika.gr
Ινστιτούτο Διαχείρισης Μετεωρολογικών Ερευνών Και Καταστροφών
Ford  Βροχίδης Χατζής
Μύκονος real estate
Δήμος Ιλίου - Δήμος Ιλίου | Επίσημος Ιστότοπος
ΗΛΚΑ Α.Ε. - ilka.gr
Καταφύγιο Μπάφι
BST Systems
Trekking Hellas Πάρνηθας
mykonoslive.tv
etherealmykonos.gr
tinosrunningexperience.gr
aerial globe electronics
artemis-space-observatory.business.site
cyclades24.gr/
cyclades24.gr/
tinossecurity.gr
ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΣ

Έργα - Δήμοι Περιφέριες

periferia-ditikis-ellados.jpg
ilion_erga.jpg
xalkideon.jpg
logobrown-removebg-preview.jpg

Χορηγοί

e-wireless
ΦΕΤΑ ΧΩΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
WAVE-SQUASH

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Polis 102.6 - Αλεξανδρούπολη
ΘΕΜΑ RADIO 104,6
tinosrunningexperience.gr
Ant 1
www.parapolitika.gr
www.naftemporiki.gr
fm100.gr
Share
Add to bookmark
Back to top
×