Ο καιρός σήμερα Προγνώσεις

Live εικόνα από κάμερα Live κάμερες

Χιονοδρομικά κέντρα Χιονοδρομικά

Χάρτες Χάρτες

Μία σημαντική ψυχρή εισβολή απ 'άκρη σ' άκρη στην Ευρώπη στα μέσα του Οκτωβρίου - Μεγάλες ποσότητες χιονιού στα ορεινά ,και όχι μόνο, της Σκανδιναβίας.

Μία σημαντική ψυχρή εισβολή απ 'άκρη σ' άκρη στην Ευρώπη στα μέσα του Οκτωβρίου - Μεγάλες ποσότητες χιονιού στα ορεινά ,και όχι μόνο, της Σκανδιναβίας.

Το συνεχιζόμενο καιρικό μοτίβο σε ολόκληρη την Ευρώπη εξακολουθεί να βρίσκεται υπό την πίεση ενός μεγάλου χαμηλού ανώτερου επιπέδου που έφερε μια σημαντικά ψυχρότερη μάζα αέρα στην κεντρική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τη βαλκανική χερσόνησο τις τελευταίες ημέρες. Ενώ τα χαμηλά θα μειωθούν σταδιακά από εδώ και στο εξής, η γενική δυναμική σε ολόκληρο τον Ατλαντικό και την ευρωπαϊκή ήπειρο υπαινίσσεται τι έρχεται για την περίοδο των μέσων Οκτωβρίου. Μια άλλη ισχυρή περίοδος ψύχους προβλέπεται για την Ευρώπη.

Αυτό που θα δούμε στην παρακάτω συζήτηση είναι η έναρξη της ενδιαφέρουσας αλλαγής του προτύπου για μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου, χάρη σε ένα ισχυρό Υψηλό βαρομετρικό που αναπτύσσεται σε όλη τη Δυτική Ευρώπη και τον Βόρειο Ατλαντικό. Κανονικά αυτό σημαίνει ότι η ροή περιστρέφεται πιο βόρεια, φέρνοντας ψυχρότερη μάζα αέρα μακριά προς το νότο.

Μια τεράστια δεξαμενή ψύχους, πολύ ψυχρότερης από την κανονική μάζα του αέρα προβλέπεται να εξαπλωθεί πολύ νότια σε όλη την κεντρική Ευρώπη στη Μεσόγειο, φτάνοντας ακόμη και στη Βόρεια Αφρική στα τέλη αυτής της εβδομάδας.

Ισχυρή ψυχρή εισβολή εξαπλώνεται σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης

Οι επόμενες 5-7 ημέρες, ενδεχομένως ακόμη και μέχρι 10 ημέρες, θα έχουν αρκετά κρύο καιρό Οκτωβρίου που θα μειώσει επιπλέον τις μηνιαίες μέσες θερμοκρασίες σε αυτό το μέρος της ηπείρου.

Ας δούμε πώς η ψυχρή εισβολή θα κάνει τα βήματά της πάνω από την Ευρώπη αυτή την εβδομάδα.

ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΕΞΩΤΡΟΠΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ, ΧΑΜΗΛΟ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΤΡΟΠΟΣΦΑΙΡΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Είναι μια αρκετά εντυπωσιακή ματιά πάνω από τις δορυφορικές εικόνες σε όλη την Ευρώπη και τον Βόρειο Ατλαντικό αυτή την Κυριακή. Πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό, ένα πολύ μεγάλο εξωτροπικό χαμηλό έχεισχηματιστεί, με μια καλά καθορισμένη βαροκλινική ζώνη και θερμή μεταφορά αέρα στα ανατολικά του χαμηλού. Πιο ανατολικά, πάνω από τη δυτική-νοτιοδυτική Ευρώπη, αναπτύσσεται αντικυκλώνας (High), ο οποίος σταδιακά επεκτείνεται προς τα βόρεια.