Ο καιρός σήμερα Προγνώσεις

Live εικόνα από κάμερα Live κάμερες

Χιονοδρομικά κέντρα Χιονοδρομικά

Χάρτες Χάρτες

Καύσωνας στις ΗΠΑ: Το Λας Βέγκας σπάει το ρεκόρ όλων των εποχών

Καύσωνας στις ΗΠΑ: Το Λας Βέγκας σπάει το ρεκόρ όλων των εποχών
Share

Εκατοντάδες νέα ρεκόρ θερμοκρασίας θα μπορούσαν να καταρριφθούν την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ καθώς η ασφυκτική ζέστη παραμένει σε ολόκληρη τη χώρα, επηρεάζοντας εκατομμύρια Αμερικανούς στις δυτικές και ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Περισσότερα από τρεις δωδεκάδες ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών σημειώθηκαν ή ισοφαρίστηκαν το Σάββατο 6 Ιουλίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Μέχρι αύριο, Τετάρτη 10 Ιουλίου, θα μπορούσαν να σημειωθούν πάνω από 250 ρεκόρ μέγιστης και ελάχιστης θερμοκρασίας. Και περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να δουν θερμοκρασίες πάνω από 38°C αυτή την εβδομάδα.

Μια σειρά ημερήσιων ρεκόρ θερμοκρασίας καταρρίφθηκε το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουλίου. Το Σάββατο 6, η Κοιλάδα του Θανάτου , Καλιφόρνια, έφτασε τους +53,3°C , ξεπερνώντας το ημερήσιο ρεκόρ των +52,8°C που σημειώθηκε στις 6 Ιουλίου 2007. Το Λας Βέγκας έφτασε τους +46,1°C, ισοφαρίζοντας τα ρεκόρ που σημειώθηκαν το 2007 και το 1989. Kingman , Αριζόνα, έφτασε τους +42,8°C, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των +42,2°C .

Την Κυριακή 7 Ιουλίου, οι θερμοκρασίες στο Λας Βέγκας έφτασαν τους +48,9°C για πρώτη φορά στην καταγεγραμμένη ιστορία, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας. Σε περισσότερες από 32.000 ημέρες ρεκόρ, η θερμοκρασία δεν είχε ανέβει ποτέ πάνω από τους +47,2°C πριν από την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024. Η ζέστη της πόλης, επομένως, δεν αντιπροσωπεύει μόνο ρεκόρ για τη μέγιστη θερμοκρασία της, αλλά και για τη μακροζωία της.

Οι θερμοκρασίες στο Λας Βέγκας έχουν ξεπεράσει τους 43,3°C καθημερινά από τις 3 Ιουλίου και αναμένεται να το κάνουν καθημερινά μέχρι τουλάχιστον την Κυριακή 14 Ιουλίου. Αυτό θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη περίοδο παρατεταμένης ακραίας ζέστης από οποιαδήποτε άλλη πόλη έχει βιώσει, με 11 ημέρες ή περισσότερες πάνω από +43,3°C.

Ζέστη ρεκόρ στην Καλιφόρνια

Στην Καλιφόρνια , ο Ντάγκετ έσπασε το ημερήσιο ρεκόρ θερμοκρασίας του, φτάνοντας τους +47,2°C . Ο Bishop έφτασε στους +42,2°C , σημειώνοντας ένα ακόμη ρεκόρ για την πολιτεία. Αρκετά ρεκόρ σημειώθηκαν επίσης στην περιοχή του Σακραμέντο, συμπεριλαμβανομένου του Ρέντινγκ, το οποίο έφτασε τους +48,3°C και έσπασε το ρεκόρ για την υψηλότερη θερμοκρασία ποτέ στους +47,8°C, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία του Σακραμέντο.

Το Όρεγκον και η Ουάσιγκτον παρουσίασαν επίσης ζέστη ρεκόρ και οι θερμοκρασίες αναμένεται να παραμείνουν πάνω από +38°C μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η έντονη ζέστη θα συνεχιστεί

Εξαιρετικά επικίνδυνη ζέστη αναμένεται να επιμείνει σε όλη τη Δύση των ΗΠΑ, με προειδοποιήσεις σε μεγάλο μέρος της περιοχής. « Η έντονη, διαδεδομένη, μακροχρόνια οικοδόμηση θερμότητας στη Δύση θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και δυνητικά θανατηφόρα αν δεν ληφθεί σοβαρά υπόψη », ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Προειδοποίηση για υπερβολική ζέστη ισχύει μέχρι αύριο στην Κοιλάδα του Θανάτου της Καλιφόρνια, όπου οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ +50°C και +54°C. « Οι αυξημένες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημαίνουν μικρή ανακούφιση από τη ζέστη της ημέρας, ειδικά στο Λας Βέγκας και την Κοιλάδα του Θανάτου, όπου οι ελάχιστες θερμοκρασίες μπορεί να μην πέφτουν κάτω από τους 100 βαθμούς Φαρενάιτ για αρκετές ημέρες », ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η ζέστη τροφοδοτεί την απειλή των δασικών πυρκαγιών

Η καταιγιστική ζέστη στη δυτική ακτή των ΗΠΑ θα μπορούσε να συνεχίσει να τροφοδοτεί μεγάλες δασικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια . Περισσότερες από 3.000 πυρκαγιές σε όλη την πολιτεία έχουν κάψει περισσότερα από 150.000 στρέμματα μέχρι στιγμής το 2024, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια.

Ο εκπρόσωπος της Cal Fire, Nick Schuler, λέει ότι οι θερμοκρασίες άνω των 100 βαθμών Φαρενάιτ και οι κρίσιμες καιρικές συνθήκες πυρκαγιάς έχουν αποδειχθεί πρόκληση για τους περισσότερους από 3.500 πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες σε ολόκληρη την πολιτεία. « Οι προκλήσεις είναι τεράστιες. Έχουμε να κάνουμε με υψηλές θερμοκρασίες, πολύ απότομο και απομακρυσμένο έδαφος », είπε ο Schuler στην Fredricka Whitfield του CNN.

Η πυρκαγιά Basin Fire, η οποία είναι η μεγαλύτερη ενεργή πυρκαγιά σε άγρια ​​περιοχή στην πολιτεία, έχει κάψει περισσότερα από 14.000 στρέμματα στην κομητεία Φρέσνο και έχει περιοριστεί κατά 60% από το Σάββατο 6 Ιουλίου, σύμφωνα με το Cal Fire. Μια άλλη μεγάλη δασική πυρκαγιά, η πυρκαγιά στη λίμνη, έχει ξεσπάσει στην κομητεία Σάντα Μπάρμπαρα και έχει ήδη κάψει περισσότερα από 13.200 στρέμματα. Το γραφείο του σερίφη της Σάντα Μπάρμπαρα εξέδωσε προειδοποιήσεις εκκένωσης σε κοντινές περιοχές και αρκετοί δρόμοι έκλεισαν.

Η πυρκαγιά Thompson, για την οποία ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom είχε εκδώσει δήλωση έκτακτης ανάγκης, περιορίστηκε κατά 79% από το βράδυ του Σαββάτου. Έκαψε σχεδόν 4.000 στρέμματα στην κομητεία Butte. Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, 26 ​​κατασκευές καταστράφηκαν και οκτώ υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά, σύμφωνα με το Cal Fire.

Η γαλλική πυρκαγιά στην κομητεία Mariposa περιορίστηκε κατά 35% και έκαψε περισσότερα από 900 στρέμματα μετά την έναρξη στις 4 Ιουλίου. Ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς, εκδόθηκαν εντολές εκκένωσης, τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν και τέσσερις κατασκευές καταστράφηκαν, σύμφωνα με το Cal Fire. Εν τω μεταξύ, η πυρκαγιά McCain στην κομητεία του Σαν Ντιέγκο είχε κάψει περίπου 1.500 στρέμματα και περιορίστηκε κατά 95%.

FOLLOW US

Facebook forecastweather.gr
Twitter forecastweather.gr
Instagram forecastweather.gr
Youtube forecastweather.gr
TikTok forecastweather.gr

Συνεργάτες - Χορηγοί

parapolitika.gr
Ινστιτούτο Διαχείρισης Μετεωρολογικών Ερευνών Και Καταστροφών
Ford  Βροχίδης Χατζής
Μύκονος real estate
Δήμος Ιλίου - Δήμος Ιλίου | Επίσημος Ιστότοπος
ΗΛΚΑ Α.Ε. - ilka.gr
Καταφύγιο Μπάφι
BST Systems
Trekking Hellas Πάρνηθας
mykonoslive.tv
etherealmykonos.gr
tinosrunningexperience.gr
aerial globe electronics
artemis-space-observatory.business.site
cyclades24.gr/
cyclades24.gr/
tinossecurity.gr
ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΣ

Έργα - Δήμοι Περιφέριες

periferia-ditikis-ellados.jpg
ilion_erga.jpg
xalkideon.jpg
logobrown-removebg-preview.jpg

Χορηγοί

e-wireless
ΦΕΤΑ ΧΩΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
WAVE-SQUASH

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Polis 102.6 - Αλεξανδρούπολη
ΘΕΜΑ RADIO 104,6
tinosrunningexperience.gr
Ant 1
www.parapolitika.gr
www.naftemporiki.gr
fm100.gr
Share
Add to bookmark
Back to top
×