Ο καιρός σήμερα Προγνώσεις

Live εικόνα από κάμερα Live κάμερες

Χιονοδρομικά κέντρα Χιονοδρομικά

Χάρτες Χάρτες

Συμφωνεί πραγματικά το 97% των επιστημόνων ότι ο άνθρωπος ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη;

Συμφωνεί πραγματικά το 97% των επιστημόνων ότι ο άνθρωπος ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη;
Share

Επιμέλεια : Φραγκούλη Μαρία


Ο Φυσικός και Μηχανικός, Μπράιαν Κατ, απαντάει με στοιχεία γύρω από την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την θεωρία ότι το 97% των επιστημόνων πιστεύει πως ο άνθρωπος ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή.

"Πόσες φορές έχουμε ακούσει ότι το 97% των επιστημόνων συμφωνεί ότι η αιτία της κλιματικής αλλαγής είναι ο άνθρωπος; Ίσως και χιλιάδες. Αυτό λοιπόν μπορεί να ακούγεται ως ένα επιστημονικό επιχείρημα κατά των ορυκτών καυσίμων, αλλά στην πραγματικότητα είναι εντελώς αντιεπιστημονική η συνεχής προβολή αυτής της άποψης. Αυτή η δήλωση δεν μας λέει τίποτα για το νόημα και την έκταση της κλιματικής αλλαγής, είτε αν πρόκειται για μία διαχειρίσιμη θέρμανση, είτε για μία καταστροφική και εκτός ελέγχου θέρμανση του πλανήτη."

Από που όμως πηγάζει αυτή η θεωρία ότι το 97% των επιστημόνων συναινεί σε αυτό;

"Μία από τις σημαντικότερες μελέτες που υιοθετούν αυτό το επιχείρημα του 97%, διεξήχθη από τον Ερευνητή για το Κλίμα του Ινστιτούτου στην Αυστραλία, Τζον Κούκ, η οποία δημοσιεύτηκε το 2013 με τίτλο : Quantifying the Anthropogenic Global Warming Consensus. Αναλύοντας τα αποτελέσματα στην επιστημονική βιβλιογραφία και εξετάζοντας 11.944 άρθρα που αφορούσαν τις μελέτες για το κλίμα από το 1991 έως το 2011, διαπιστώνουμε ότι το 66,4% των επιστημόνων δεν υιοθέτησε την άποψη ότι ο άνθρωπος ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή, το 32,6% την ενέκρινε, το 0,7% την απέρριψε εντελώς και το 0,3% δεν μπορούσε να εξηγήσει την αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Κι όμως παρά τα αποτελέσματα αυτά, βγήκε στην δημοσιότητα ότι το 97% των επιστημόνων συναινεί ότι ο άνθρωπος προκαλεί την υπερθέρμανση του πλανήτη."

Το θέμα λοιπόν είναι - τονίζει ο Μπράιαν Κατ - ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελετών που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια δεν ισχυρίζεται ότι ο άνθρωπος ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αποκαλύπτοντας την αλήθεια για το πως διεξήχθη η συγκεκριμένη μελέτη του ερευνητή Τζον Κούκ και πως παραποιήθηκαν τα δεδομένα της μελέτης, προκειμένου να φανεί στον απλό κόσμο ότι όλοι σχεδόν οι επιστήμονες συναινούν ότι ο άνθρωπος ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή.

"Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επιφανών επιστημόνων που δεν αποδέχεται ότι ο άνθρωπος ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή εξαιτίας των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα", υπογραμμίζοντας την δήλωση του Ινστιτούτου Clintel που υπογράφεται από τουλάχιστον 1.500 επιστήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κλιματική κρίση. Ο Μπράιαν Κατ επισημαίνει λοιπόν ότι οι συγγραφείς της μελέτης του 2013 δεν ήταν κλιματολόγοι, αλλά κυρίως κοινωνιολόγοι και άλλων ειδικοτήτων, επομένως, δεν θα μπορούσαν να ήταν αντικειμενικοί.

"Αυτό που έκαναν ουσιαστικά ήταν να ζητήσουν από έναν υπολογιστή να αναζητήσει τις μελέτες που αφορούσαν το κλίμα. Οι μελέτες όμως αυτές στην πραγματικότητα δεν διαβάστηκαν, παρά μόνο οι περιλήψεις και οι τίτλοι αυτών. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των μελετών που έλεγξαν, δεν υιοθετούσε την άποψη ότι το κλίμα επηρεάζεται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Τι έκαναν λοιπόν με αυτή την πλειοψηφία των μελετών που δεν αποδεχόταν αυτή την άποψη; Τις απέρριψαν", τονίζει ο Μπράιαν Κατ.

Όταν όμως ρωτήθηκε ο ίδιος ποιο θα ήταν το τελικό συμπέρασμα της μελέτης εάν συμπεριελάμβαναν και τους επιστήμονες που δεν ήταν βέβαιοι ότι ο άνθρωπος ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή, ο Κατ απάντησε :

"Μόλις το 8% των επιστημόνων πιστεύει ότι οι άνθρωποι συμβάλλουν σημαντικά στο κλίμα μέσω των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και θα πρέπει να θυμάστε ένα πράγμα : Απέρριψαν όλους τους επιστήμονες που δεν ήταν βέβαιοι γι' αυτό, αλλά και όλους τους επιστήμονες που πίστευαν ότι η ανθρώπινη επίδραση στο κλίμα είναι λιγότερη από το 50%, κρατώντας μόνο τις 1.000 από τις συνολικά 12.000 μελέτες οι οποίες έριχναν την ευθύνη στον άνθρωπο για την κλιματική αλλαγή."

"Οι συγκρίσεις λοιπόν που έκαναν δεν έχουν καμία αξία, όπως λέμε εμείς στην επιστήμη. Διότι απομάκρυναν όλους αυτούς τους επιστήμονες που δεν είχαν αποδεχθεί αυτή την άποψη και κράτησαν μόνο όσους συμφώνησαν ότι ο άνθρωπος ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ένας επιστήμονας έχει ιερή υποχρέωση να αναφέρει με ακρίβεια τα ευρήματά του, κάτι που δεν έγινε φυσικά, με αποτέλεσμα οι πολιτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Γης να επαναλαμβάνει τυφλά ότι το 97% των επιστημόνων ισχυρίζεται ότι ο άνθρωπος είναι η κύρια αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη", καταλήγει στην συνέντευξή του ο Φυσικός Μπράιαν Κάτ.

FOLLOW US

Facebook forecastweather.gr
Twitter forecastweather.gr
Instagram forecastweather.gr
Youtube forecastweather.gr
TikTok forecastweather.gr

Συνεργάτες - Χορηγοί

parapolitika.gr
Ινστιτούτο Διαχείρισης Μετεωρολογικών Ερευνών Και Καταστροφών
Ford  Βροχίδης Χατζής
Μύκονος real estate
Δήμος Ιλίου - Δήμος Ιλίου | Επίσημος Ιστότοπος
ΗΛΚΑ Α.Ε. - ilka.gr
Καταφύγιο Μπάφι
BST Systems
Trekking Hellas Πάρνηθας
mykonoslive.tv
etherealmykonos.gr
tinosrunningexperience.gr
aerial globe electronics
artemis-space-observatory.business.site
cyclades24.gr/
cyclades24.gr/
ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΣ

Έργα - Δήμοι Περιφέριες

periferia-ditikis-ellados.jpg
ilion_erga.jpg
xalkideon.jpg
logobrown-removebg-preview.jpg

Χορηγοί

e-wireless
ΦΕΤΑ ΧΩΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
WAVE-SQUASH

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Polis 102.6 - Αλεξανδρούπολη
ΘΕΜΑ RADIO 104,6
tinosrunningexperience.gr
Ant 1
www.parapolitika.gr
www.naftemporiki.gr
fm100.gr
Share
Add to bookmark
Back to top
×