Ο καιρός σήμερα Προγνώσεις

Live εικόνα από κάμερα Live κάμερες

Χιονοδρομικά κέντρα Χιονοδρομικά

Χάρτες Χάρτες

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ

Ισχυρός αντικυκλώνας στην Ευρώπη, θερμοκρασίες Ιουνίου στην Ισπανία: «σπάνιο φαινόμενο»
Κύμα καύσωνα στην Ευρώπη: δεκάδες ρεκόρ καταρρίφθηκαν
Μαρόκο, μετά το χιόνι, συναγερμός καλοκαιρινής ζέστης: αναμένεται έως +37°C
Γιατροί και καταιγίδες: Έτσι αποκαλύπτει η σεισμολογία τα μυστικά των ακραίων μετεωρολογικών και θαλάσσιων φαινομένων
Νέα Αιφνίδια Στρατοσφαιρική Θέρμανση θα συμβεί στα μέσα Φεβρουαρίου - Με ποιον τρόπο θα επηρεάσει την Ευρώπη και τη χώρα μας
Σύμφωνα με την NOAA, το μαγνητικό πεδίο της Γης θα επηρεαστεί από δύο νέφη φορτισμένων σωματιδίων που προέρχονται από την επιφάνεια του Ήλιου, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες να σημειωθούν γεωμαγνητικές καταιγίδες κατηγορίας G1 και G2 σήμερα και αύριο.
Η ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα κατηγορίας G3 που είχε προβλεφθεί από την NOAA, προκάλεσε έκπληξη στους κατοίκους των δυτικών Ηνωμένων Πολιτειών, αφού το Βόρειο Σέλας έγινε ορατό μέχρι την Αριζόνα και την Καλιφόρνια λίγο πριν από τα ξημερώματα.
Μπορεί τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στις 5 Νοεμβρίου να ήταν θεαματικά, αλλά ήταν πολύ μικρά σε μέγεθος σε σύγκριση με αυτά που καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο του 1872, όταν μία γεωμαγνητική καταιγίδα επηρέασε ολόκληρο τον πλανήτη, με αποτέλεσμα το Βόρειο Σέλας να γίνει ορατό μέχρι τον Ισημερινό.
Σύμφωνα με την NOAA, μία μαζική εκτίναξη ηλιακού πλάσματος θα επηρεάσει την Γη την 1η Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες να προκληθεί μία ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα κατηγορίας G3, η οποία ενδέχεται να κάνει το Βόρειο Σέλας να γίνει ορατό σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως και σε μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Υπάρχει ένα φαινόμενο στον ουρανό το οποίο έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές φέτος. Είναι κόκκινο, ιδιαίτερα φωτεινό, περίπου σφαιρικό και γίνεται ορατό ακόμα και διά γυμνού οφθαλμού για περίπου 10 λεπτά. Προφανώς όμως αυτό δεν είναι το Βόρειο Σέλας λένε επιστήμονες.
Πρόκειται για την βορειότερη πόλη των ΗΠΑ στην οποία κάθε χρόνο ο ήλιος δεν ανατέλλει πάνω από τον ορίζοντα για 66 ολόκληρες ημέρες.
Ο δείκτης δυσφορίας δείχνει "πόση ζέστη αισθανόμαστε πραγματικά" με τον συνδυασμό της τρέχουσας θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας.
Ο Αριστοτέλης είχε καταγράψει το "αιματώδες" Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα μέσα από το έργο του "Μετεωρολογικά" το 350 π.Χ
Αμερική : Σημερα η δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου - 10 περίεργα πράγματα που συμβαίνουν κατά την διάρκεια του φαινομένου
Ζερμάτ, Ελβετία : Από τους 31.2 βαθμούς στους 0.5 βαθμούς μέσα σε μόλις 4 μέρες προκαλώντας ασυνήθιστα πυκνή χιονόπτωση
Αν και βρισκόμαστε στην περίοδο όπου ξεκινά η σταδιακή τήξη των πάγων στην Γροιλανδία, τα δεδομένα δείχνουν ότι το ισοζύγιο μάζας παγετώνα που είναι η διαφορά μεταξύ εισροής μάζας (συσσώρευση) και απώλειας μάζας (διάβρωση) ενός σώματος πάγου είναι πάνω από τον μέσο όρο σε σχέση με την περίοδο 2011 - 2012, παρότι οδεύουμε προς τα τέλη Ιουνίου.
Δεκάδες ρεκόρ μέγιστων θερμοκρασιών καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε πολλές περιοχές της Σιβηρίας, με τον υδράργυρο μάλιστα την περασμένη Τετάρτη 7 Ιουνίου να φτάνει στους 39,6 βαθμούς κελσίου.
Σύμφωνα με το Νορβηγικό Ερευνητικό Ινστιτούτο (Nilu), ο καπνός από τις εκατοντάδες πυρκαγιές που μαίνονται στον Καναδά και ο οποίος ήδη φτάσει στον Ατλαντικό Ωκεανό, θα μπορούσε να καταλήξει ακόμα και στην Ευρώπη.
Τον πιο "κρύο" Μάιο από το 1987 κατέγραψε η πρωτεύουσα της Ινδίας, Νέο Δελχί, όταν κατά κανόνα είναι ο πιο ζεστός μήνα του χρόνου για τα κλιματολογικά δεδομένα της εποχής, με τον υδράργυρο να ξεπερνάει τους 40 βαθμούς κελσίου.
Ο σούπερ τυφώνας Μαουάρ που έπληξε με σφοδρότητα το Γκουάμ στις 24 Μαϊου προκαλώντας θυελλώδεις ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, τις τελευταίες ώρες έχει παρουσιάσει περαιτέρω εντατικοποίηση και έχει φτάσει στην κατηγορία 5 σύμφωνα με την κλίμακα Σάφιρ - Σίμπσον, με τις ριπές των ανέμων να αγγίζουν ακόμα και τα 354 χιλιόμετρα την ώρα.
Σελίδα 1 από 2

Συνεργάτες - Χορηγοί

parapolitika.gr
Ινστιτούτο Διαχείρισης Μετεωρολογικών Ερευνών Και Καταστροφών
Ford  Βροχίδης Χατζής
Μύκονος real estate
Δήμος Ιλίου - Δήμος Ιλίου | Επίσημος Ιστότοπος
ΗΛΚΑ Α.Ε. - ilka.gr
Καταφύγιο Μπάφι
BST Systems
Trekking Hellas Πάρνηθας
mykonoslive.tv
etherealmykonos.gr
tinosrunningexperience.gr
aerial globe electronics
artemis-space-observatory.business.site
cyclades24.gr/
cyclades24.gr/
ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΣ

Έργα - Δήμοι Περιφέριες

periferia-ditikis-ellados.jpg
ilion_erga.jpg
xalkideon.jpg
logobrown-removebg-preview.jpg

Χορηγοί

e-wireless
ΦΕΤΑ ΧΩΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
WAVE-SQUASH

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Polis 102.6 - Αλεξανδρούπολη
ΘΕΜΑ RADIO 104,6
tinosrunningexperience.gr
Ant 1
www.parapolitika.gr
www.naftemporiki.gr
fm100.gr
Share
Add to bookmark
Back to top
×