Ο καιρός σήμερα Προγνώσεις

Live εικόνα από κάμερα Live κάμερες

Χιονοδρομικά κέντρα Χιονοδρομικά

Χάρτες Χάρτες

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 611

Αυξημένες οι πιθανότητες εμφάνισης του Σιβηρικού ψύχους στην Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες!

Αυξημένες οι πιθανότητες εμφάνισης του Σιβηρικού ψύχους στην Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες!
Share

Σε προηγούμενο μας άρθρο είχε αναλυθεί , η ενδεχόμενη εμφάνιση του φαινομένου Burian , αποτέλεσμα της θέρμανσης της Στρατόσφαιρας και της κίνησης του Σιβηρικού Αντικυκλώνα στην Μεσόγειο. Παρακάτω, σύμφωνα με τους Ιταλούς Μετεωρολόγους, οι πιθανότητες εμφάνισης του φαινομένου αυτού, αρχίζουν να φαίνονται στον «μετεωορίζοντα», όπως θα διαβάσετε παρακάτω:

Εδώ είναι χειμώνας, ο πραγματικός, όπως παλιά, είναι τώρα πάνω μας. Φέτος η σεζόν αποδεικνύεται πολύ δυναμική, κρύα και γεμάτη εκπλήξεις. Και οι προοπτικές για το μέλλον φαίνονται επίσης πολύ ενδιαφέρουσες: οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις, στην πραγματικότητα, επιβεβαιώνουν για τις επόμενες εβδομάδες κρύο και παγετό με πιθανότητα περισσότερου χιονιού για τον Ιανουάριο του 2022. Επιπλέον, κάτι αξιοσημείωτο και απροσδόκητο συμβαίνει πάνω από τον Βόρειο Πόλο, ο οποίος θα μπορούσε κυριολεκτικά να στείλει την ατμόσφαιρα σε μια φάση θέρμανσης, που ονομάζεται με τεχνικούς όρους Stratwarming. Ας μάθουμε τι είναι εντοπίζοντας μια τάση για τις επόμενες εβδομάδες που ίσως θυμήσει χειμώνα , από παλαιότερες , ίσως, δεκαετίες...

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι οι τελευταίες ενημερώσεις που έχουμε στη διάθεσή μας τάσσονται υπέρ μιας σειράς ψυχρών μαζών που ήδη ξεκινούν από τις επόμενες ημέρες.Η προσοχή μας επικεντρώνεται στο Βόρειο Πόλο όπου, από τις 11 Ιανουαρίου και μετά, φαίνεται να ενεργοποιείται ένα ξαφνικό βαρύ και τρελό Stratwarming. Με αυτόν τον όρο, στη μετεωρολογία, αναφερόμαστε σε μια ανώμαλη και έντονη αύξηση της θερμοκρασίας της στρατόσφαιρας της Γης, πάνω από την περιοχή της Αρκτικής, της τάξης ακόμη και των 50 ° C μέσα σε λίγες ημέρες. Αυτή η ανώμαλη θέρμανση της στρατόσφαιρας, μόλις ενεργοποιηθεί, τείνει σταδιακά να επεκταθεί προς την ανώτερη τροπόσφαιρα, με τα αποτελέσματα να επηρεάζουν την Πολική Δίνη: δεν αποκλείεται, στην πραγματικότητα, ότι από την θέρμανση αυτή, μπορεί να υπάρξει η αποκοπή της Δίνης σε διάφορα μέρη.

Αυξημένες η πιθανότητες εμφάνισης του Σιβηρικού ψύχους στην Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες!

Όταν αρχίζει να παρατηρείται, μπορεί να συμβεί ότι τα ανοίγματα – κινήσεις της ίδιας της δίνης κατεβαίνουν σε γεωγραφικό πλάτος) προκαλώντας ισχυρές ροές παγετού μέχρι τη λεκάνη της Μεσογείου: πώς μπορούμε να μην θυμόμαστε, για παράδειγμα, τους παγωμένους χειμώνες του 1929, του 1963, του 1985, του 2012 (για να αναφέρουμε μόνο μερικούς).Αυτή τη στιγμή είναι ακόμα νωρίις να γνωρίζουμε αν θα υπάρξει αποκοπή / σύνθλιψη της Πολικής Δίνης. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις, οι συνέπειες δεν μπορούν να αποκλειστούν και στην Ιταλία τον Ιανουάριο του 2022, με την άφιξη ψυχρών αέριων μαζών, αρκτικής-ηπειρωτικής, οι οποίες από τις σιβηρικές στέπες θα μπορούσαν να μετακινηθούν στην Μεσόγειο, μέσω της κίνησης μέρους του Σιβηρικού αντικυκλώνα στα βορειοανατολικά τεταρτημόρια: Μπόρα, Τραμοντάνα και Γκρέκαλε.

Εν ολίγοις, βρισκόμαστε σε αναμονή να αντιμετωπίσουμε τον , ίσως ερχόμενο με μανία από τις Σιβηρικές Στέπες, BURIAN .

Αυξημένες η πιθανότητες εμφάνισης του Σιβηρικού ψύχους στην Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες!

Πηγή άρθρου - φωτογραφικό υλικό: ilmeteo.it - wxcharts.com

Επιμέλεια μετάφρασης: Πάνος Πέλλης

FOLLOW US

Facebook forecastweather.gr
Twitter forecastweather.gr
Instagram forecastweather.gr
Youtube forecastweather.gr
TikTok forecastweather.gr

Συνεργάτες - Χορηγοί

parapolitika.gr
Ινστιτούτο Διαχείρισης Μετεωρολογικών Ερευνών Και Καταστροφών
Ford  Βροχίδης Χατζής
Μύκονος real estate
Δήμος Ιλίου - Δήμος Ιλίου | Επίσημος Ιστότοπος
ΗΛΚΑ Α.Ε. - ilka.gr
Καταφύγιο Μπάφι
BST Systems
Trekking Hellas Πάρνηθας
mykonoslive.tv
etherealmykonos.gr
tinosrunningexperience.gr
aerial globe electronics
artemis-space-observatory.business.site
cyclades24.gr/
cyclades24.gr/
ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΣ

Έργα - Δήμοι Περιφέριες

periferia-ditikis-ellados.jpg
ilion_erga.jpg
xalkideon.jpg
logobrown-removebg-preview.jpg

Χορηγοί

e-wireless
ΦΕΤΑ ΧΩΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
WAVE-SQUASH

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Polis 102.6 - Αλεξανδρούπολη
ΘΕΜΑ RADIO 104,6
tinosrunningexperience.gr
Ant 1
www.parapolitika.gr
www.naftemporiki.gr
fm100.gr
Share
Add to bookmark
Back to top
×