Ο καιρός σήμερα Προγνώσεις

Live εικόνα από κάμερα Live κάμερες

Χιονοδρομικά κέντρα Χιονοδρομικά

Χάρτες Χάρτες

Τι πρεπει να κάνουμε για την προστασία των φυτών στους 0 Βαθμούς. TSOUGRANA.GR

Τι πρεπει να κάνουμε για την προστασία των φυτών στους 0 Βαθμούς. TSOUGRANA.GR

Όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν έρχεται μεγάλη δοκιμασία για πολλά φυτά. Παρακάτω θα δούμε μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε.

ΓΕΝΙΚΑ

Δε ρίχνουμε ποτέ αλάτι για να λιώσουμε το χιόνι γιατί προκαλεί εγκαύματα στα φυτά και στο γκαζόν.

Όταν καλύπτουμε ένα ευαίσθητο φυτό αφήνουμε μικρά κενά (ή κάνουμε μερικές τρύπες εάν είναι τυλιγμένο με κάποιο πλαστικό) για να αερίζεται και να αναπνέει το φυτό.

Δεν κάνουμε λιπάνσεις

Δεν κλαδεύουμε.

Εάν διαπιστώσουμε ζημιά από παγετό δε βιαζόμαστε να αντικαταστήσουμε το φυτό, αφού αυτό έχει πολύ ισχυρούς μηχανισμούς επιβίωσης και μπορεί να αναβλαστήσει μετά από μερικούς μήνες.

ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

Όταν υπάρχει υποψία παγετού κλείνουμε την κεντρική βάνα του ποτίσματος και κάνουμε ένα δοκιμαστικό κύκλο ποτίσματος (πατάμε το manual πότισμα στον προγραμματιστή). Με αυτόν τον τρόπο το νερό που έχει απομείνει στις ηλεκτροβάνες (ή στους προγραμματιστές μπαλκονιού) βγαίνει από το δίκτυο. Αν το νερό δε βγει από το δίκτυο, λόγω διαστολής (το νερό διαστέλλεται όταν γίνεται πάγος) υπάρχει περίπτωση να σπάσουν οι ηλεκτροβάνες ή οι προγραμματιστές μπαλκονιού.

ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ

Σε περίπτωση που χιονίσει αποφεύγουμε να πατάμε το χλοοτάπητα, γιατί τα φύλλα του κρυσταλλοποιούνται και με το πάτημα σπάνε. Επίσης δεν κάνουμε λίπανση.

ΘΑΜΝΟΙ & ΔΕΝΤΡΑ

Τυλίγουμε τα ευαίσθητα δέντρα με ύφασμα παγετοπροστασίας, όταν υπάρχει πρόβλεψη για παγετό. Με αυτό τον τρόπο ανεβάζουμε τη θερμοκρασία 2-3 °C στην κόμη του δέντρου. Αν δεν προλάβουμε, να προμηθευτούμε το ειδικό αυτό ύφασμα μπορούμε να τυλίξουμε το φυτό με κάποιο πλαστικό ή ακόμα και με μια κουβέρτα.

Σε περίπτωση χιονιού τινάζουμε με κάποιο κοντάρι το χιόνι από τα κλαδιά, για να μη σπάσουν από το βάρος. Αποφεύγουμε να ρίχνουμε νερό πάνω τους, γιατί θα μετατραπεί σε πάγο.

ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Σε περίπτωση που έχουμε σε εξωτερικό χώρο τα φυτά, τα μεταφέρουμε σε εσωτερικό.

Προσέχουμε να μην μεταβάλουμε απότομα τη θερμοκρασία γύρω τους. Έτσι αποφεύγουμε να τα βάζουμε δίπλα σε καλοριφέρ, τζάκι ή κάποια άλλη πηγή θερμότητας!

ΚΩΝΟΦΟΡΑ

Η καλύτερη περίοδος για τα κωνοφόρα είναι ο χειμώνας και δε χρειάζεται να πάρουμε κανένα μέτρο προστασίας.

Εάν σας άρεσε το άρθρο μας και θέλετε να βλέπετε στο μέλλον άρθρα σαν αυτό κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και follow στο instagram.

FACEBOOK ΕΔΩ

INSTAGRAM ΕΔΩ

SITE TSOUGRANA.EU

Συνεργάτες - Χορηγοί

Δήμος Ιλίου - Δήμος Ιλίου | Επίσημος Ιστότοπος
ΗΛΚΑ Α.Ε. - ilka.gr
Καταφύγιο Μπάφι
BST Systems
Trekking Hellas Πάρνηθας
mykonoslive.tv
etherealmykonos.gr

Χορηγοί

e-wireless
ΦΕΤΑ ΧΩΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
WAVE-SQUASH

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Polis 102.6 - Αλεξανδρούπολη
ΘΕΜΑ RADIO 104,6
Share
Add to bookmark
Back to top
×