Ο καιρός σήμερα Προγνώσεις

Live εικόνα από κάμερα Live κάμερες

Χιονοδρομικά κέντρα Χιονοδρομικά

Χάρτες Χάρτες

Οι πρώτες χιονοπτώσεις ❄️ σε χαμηλά υψόμετρα αύριο Τετάρτη ❗

Οι πρώτες χιονοπτώσεις ❄️ σε χαμηλά υψόμετρα αύριο Τετάρτη ❗

 

Επιμέλεια: Σεμερτζίδης Δημήτρης

 

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τετάρτη 13-01-21


 

♦Αιγαίο: Αρχικά βελτιωμένος καιρός 🌤️ με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές βροχοπτώσεις 🌧️ θα εκδηλώνονται μόνο από το ύψος της Λήμνου και βορειότερα και στην βόρεια Κρήτη. Στο ίδιο μοτίβο θα κυλήσει ο καιρός έως τις βραδυνές ώρες, ωστόσο προς τα μεσάνυχτα  οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα δώσουν βροχοπτώσεις 🌧️ στα περισσότερα τμήματα (με έμφαση τις Σποράδες, το βόρειο κι Ανατολικό Αιγαίο). Σποραδικά φαινόμενα άνευ ιδιαίτερης σημασίας θα σημειωθούν και στην Κρήτη (κυρίως στον Νομό Χανίων).

♦Ιόνιο: Σποραδικές βροχοπτώσεις 🌦️, κυρίως στα βόρεια Επτάνησα. Αργά το βράδυ παροδικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα τμήματα.

♦Ήπειρος: Νεφελώδης καιρός με παροδικές βροχοπτώσεις 🌦️, κυρίως από το μεσημέρι και έπειτα. Χιονοπτώσεις ❄️ θα εκδηλώνονται στα ανατολικά ορεινά τμήματα, ενώ τη νύχτα χιονοπτώσεις ❄️ θα σημειωθούν στον Νομό Ιωαννίνων από τα 800-1000μ.

♦Μακεδονία: Παροδικές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Μεγαλύτερα ανοίγματα αναμένονται στην κεντρική Μακεδονία. Στο δεύτερο μισό της ημέρας τα πρώτα φαινόμενα 🌧️ θα σημειωθούν στα βορειοανατολικά τμήματα, ενώ το βράδυ θα σημειωθούν από το ύψος της Πέλλας και δυτικότερα (κυρίως δυτική Μακεδονία) παροδικές χιονοπτώσεις. Στα πεδινά τμήματα θα σημειώνεται σποραδική βροχή 🌧️ με εναλλαγές με χιονόνερο, ιδιαίτερα βαδίζοντας προς τα μεσάνυχτα. Παροδικές χιονοπτώσεις ❄️ θα εκδηλωθούν και στα ανατολικά τμήματα (Σέρρες, Δράμα και κυρίως Καβάλα) από τα 500μ. Προς τα μεσάνυχτα τα υψόμετρα θα κατέβουν ακόμη περισσότερο. Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν βελτιωμένες καιρικές συνθήκες. Τη νύχτα αναμένεται αύξηση των νεφώσεων και θα σημειωθούν πολύ τοπικές ασθενείς βροχοπτώσεις, άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Πιθανότατα προς τα μεσάνυχτα νιφάδες να παρατηρηθούν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, τίποτα όμως το αξιόλογο.

https://www.forecastweather.gr/ietos/1610409600/1610582400.png

♦Θράκη: Παροδικές νεφώσεις. Το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν παροδικές βροχοπτώσεις 🌧️ στα πεδινά της Ροδόπης και κυρίως της Ξάνθης και χιονοπτώσεις ❄️ στα ημιορεινά και ορεινά. Προς τα μεσάνυχτα και κυρίως τα ξημερώματα της Πέμπτης τα υψόμετρα χιονοπτώσεων ❄️ ολοένα και θα κατεβαίνουν και θα φτάσουν ως τα πεδινά. Σποραδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στον Νομό Έβρου μετά τα μεσάνυχτα.

♦Θεσσαλία: Παροδικές νεφώσεις ⛅ κυρίως στα γύρω ορεινά με σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας στην πεδιάδα. Σταδιακά το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις 🌧️ στα πεδινά κυρίως της Λάρισας και της Μαγνησίας. Χιονοπτώσεις αναμένονται από τα 800-1000μ. αργά τη νύχτα. Στα υπόλοιπα τμήματα δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο πέραν πολύ τοπικών ασθενών φαινομένων.

♦Στερεά Ελλάδα: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες ⛅. Στην κεντροανατολική Στερεά αναμένονται σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας 🌤️ που σταδιακά προς το μεσημέρι θα περιοριστούν. Τη νύχτα σποραδικές βροχοπτώσεις 🌧️ ασθενούς εντάσεως θα εκδηλωθούν σε τμήματα της Εύβοιας (κυρίως στα προσήνεμα προς το Αιγαίο) και της Αιτωλοακαρνανίας (αρχικά στα ανατολικά ημιορεινά και ορεινά, προς τα μεσάνυχτα και έπειτα τοπικές και στα δυτικά παραθαλάσσια). Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας και αρκετή ψύχρα κυρίως τη νύχτα.

♦Πελοπόννησος: Αρχικά παροδικές νεφώσεις 🌤️ που σταδιακά θα αυξηθούν ⛅. Στα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα ενδέχεται να τη διάρκεια της ημέρας τα νέφη να αφήσουν πολύ τοπικές ασθενείς ψεκάδες, άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Τη νύχτα θα επιμείνει το άστατο καιρικό σκηνικό στη δυτική Πελοπόννησο με αρκετά τοπικές ασθενείς βροχές, ενώ κάπως πιο γενικευμένα φαινόμενα 🌧️ αναμένονται στην Αχαΐα προς τα μεσάνυχτα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της τμήματα.


 

🌀Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 5-6 μποφόρ. Από τα μεσάνυχτα θα ενισχυθούν ραγδαία και θα φτάνουν τα 8.

🌀Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 5-6 μποφόρ. Στο Κρητικό Πέλαγος θα φτάνουν και τα 7.


 

🌡️Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση.

Συνεργάτες - Χορηγοί

Δήμος Ιλίου - Δήμος Ιλίου | Επίσημος Ιστότοπος
ΗΛΚΑ Α.Ε. - ilka.gr
Καταφύγιο Μπάφι
BST Systems
Trekking Hellas Πάρνηθας
mykonoslive.tv
etherealmykonos.gr

Χορηγοί

e-wireless
ΦΕΤΑ ΧΩΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
WAVE-SQUASH

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Polis 102.6 - Αλεξανδρούπολη
ΘΕΜΑ RADIO 104,6
Share
Add to bookmark
Back to top
×