Ο καιρός σήμερα Προγνώσεις

Live εικόνα από κάμερα Live κάμερες

Χιονοδρομικά κέντρα Χιονοδρομικά

Χάρτες Χάρτες

Χιονοπτώσεις ❄️ ακόμη και σε πεδινά τμήματα στα κεντροβόρεια αύριο Πέμπτη ❕

Χιονοπτώσεις ❄️ ακόμη και σε πεδινά τμήματα στα κεντροβόρεια αύριο Πέμπτη ❕

Επιμέλεια: Σεμερτζίδης Δημήτρης

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Πέμπτη 14-01-21


Ήπειρος: Αρχικά αίθριος καιρός 🌤️. Σταδιακά προς το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν σημαντικά και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις 🌧️. Χιόνια ❄️ θα πέσουν σε όλα τα ανατολικά ορεινά τμήματα.

Μακεδονία: Αρχικά παροδικές νεφώσεις με σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα ξεκινήσουν οι πρώτες χιονοπτώσεις ❄️ το απόγευμα στα βόρεια των Σερρών, της Δράμας, του Κιλκίς, της Φλώρινας και της Πέλλας σε χαμηλά υψόμετρα. Σταδιακά οι χιονοπτώσεις ❄️ θα κινηθούν νοτιότερα και προς τα μεσάνυχτα θα χιονίζει στα περισσότερα τμήματα της Μακεδονίας άνω των 200-300μ. Στη δυτική Μακεδονία οι χιονοπτώσεις ❄️ θα είναι πυκνές. Στα κεντροανατολικά τμήματα τα φαινόμενα θα έχουν γενικά ασθενή και τοπικό χαρακτήρα. Στην Θεσσαλονίκη αρχικά αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο τις βραδυνές ώρες θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις ❄️ από τα 200-300μ. Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα πριν τα μεσάνυχτα να σημειωθεί χιονόνερο ή χιονόπτωση και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλία: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Αργά τη νύχτα γρήγορα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν οι πρώτες χιονοπτώσεις ❄️ στα βορειοανατολικά τμήματα της Μαγνησίας και της Λάρισας. Σταδιακά μετά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Θεσσαλία αρχικά με βροχοπτώσεις 🌧️ ή χιονόνερο μέχρι τα πεδινά. Λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα θα το γυρίσει σε χιόνι ❄️ ακόμη και σε πεδινές περιοχές! Τα φαινόμενα δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια.https://www.forecastweather.gr/ietos/1610496000/1610658000.png

Θράκη: Αρχικά παροδικές νεφώσεις με ανοίγματα. Τη νύχτα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν παροδικές βροχοπτώσεις 🌧️ στα πεδινά και χιονοπτώσεις ❄️ στα ημιορεινά και ορεινά. Γρήγορα τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέσουν σημαντικά, μέχρι τα 300-400μ. σε γενικές γραμμές. Πιθανώς πρόσκαιρη χιονόπτωση να εκδηλωθεί και στα πεδινά τμήματα. Τα φαινόμενα γενικά θα είναι ασθενή και σχετικά μικρής χρονικής διάρκειας.

Στερεά Ελλάδα: Αρχικά αίθριος καιρός 🌤️, με εξαίρεση τμήματα της Φωκίδας και της Βοιωτίας όπου θα σημειώνονται τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες όμως γρήγορα θα σταματήσουν. Μετά το απόγευμα αναμένεται αύξηση των νεφώσεων στην Αιτωλοακαρνανία μα βροχοπτώσεις 🌧️ και παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ημιορεινά και ορεινά, ενώ μετά τα μεσάνυχτα βαδίζοντας προς τα ξημερώματα της Παρασκευής τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο της Στερεάς Ελλάδας. Χιονοπτώσεις ❄️ θα εκδηλωθούν άνω των 400μ. Στην Αττική θα επικρατήσει κατά βάση ηλιοφάνεια 🌤️ με παροδικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Πιθανώς νωρίς το πρωί να σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση στην Πάρνηθα, άνευ ιδιαίτερης σημασίας με γρήγορη παύση.

Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός 🌤️ με λίγες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά τμήματα. Σταδιακά τη νύχτα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχοπτώσεις 🌧️, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα. Η ανατολική και νότια Πελοπόννησος δεν αναμένεται να δεχθεί κάτι αξιόλογο πέραν τοπικών ψεκάδων. Χιονοπτώσεις ❄️ θα εκδηλωθούν στα ορεινά.

Αιγαίο: Αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχοπτώσεις 🌧️ αρχικά στα περισσότερα τμήματά του, συμπεριλαμβανομένης της κεντροβόρειας Κρήτης. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στις ανατολικές Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο, έχοντας πολύ τοπικό κι ασθενή χαρακτήρα κι εναλλασσόμενα με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Από αργά τη νύχτα βαδίζοντας προς τα μεσάνυχτα νέες βροχοπτώσεις 🌧️ θα ξεκινήσουν στο βόρειο Αιγαίο, οι οποίες μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής θα έχουν κινηθεί και στα υπόλοιπα τμήματα. Χιονοπτώσεις ❄️ θα σημειωθούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο (από τα 400μ. στην Μυτιλήνη, από τα 700μ. στην Χίο)

Ιόνιο: Γενικά αίθριος καιρός 🌤️. Σταδιακά θα εμφανιστούν νεφώσεις που τη νύχτα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχοπτώσεις 🌧️.


🌀Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί στα 5-6 μποφόρ.

🌀Στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά βόρειοι στα 5-7 μποφόρ, ενώ τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιάδες στα 4-6 μποφόρ, και στο Κρητικό Πέλαγος στα 7. Μετά τα μεσάνυχτα και πάλι από τα βόρεια θα αρχίσουν να στρέφονται σε βόρειους ισχυρούς έως θυελλώδεις.


LIVE 21:30 με τον Γιάννη Σταματάκη στο ForecastWeatherGrece.

🌡️ Η θερμοκρασία σε πτώση.

Συνεργάτες - Χορηγοί

Δήμος Ιλίου - Δήμος Ιλίου | Επίσημος Ιστότοπος
ΗΛΚΑ Α.Ε. - ilka.gr
Καταφύγιο Μπάφι
BST Systems
Trekking Hellas Πάρνηθας
mykonoslive.tv
etherealmykonos.gr

Χορηγοί

e-wireless
ΦΕΤΑ ΧΩΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
WAVE-SQUASH

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Polis 102.6 - Αλεξανδρούπολη
ΘΕΜΑ RADIO 104,6
Share
Add to bookmark
Back to top
×