Ο καιρός σήμερα Προγνώσεις

Live εικόνα από κάμερα Live κάμερες

Χιονοδρομικά κέντρα Χιονοδρομικά

Χάρτες Χάρτες

Πυκνές χιονοπτώσεις στα νότια και κεντρικά ηπειρωτικά τη Δευτέρα

Πυκνές χιονοπτώσεις στα νότια και κεντρικά ηπειρωτικά τη Δευτέρα

Μακεδονία/Θράκη: Αραιές νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ήλιο, πολύ ισχυρός παγετός το πρωί. Εξαίρεση θα αποτελεί η Χαλκιδική και κυρίως τα νότια τμήματα αυτής όπου θα χιονίσει ασθενώς ❄️. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στο θρακικό κυρίως με εξασθένιση αργότερα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -16 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Δυτική Ελλάδα/Νησιά Ιονίου: Βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Θα χιονίζει από τα 500 μέτρα και πάνω στα νησιά του Ιονίου (μέσο υψόμετρο) ❄️ και στη Βόρειοδυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά έως τα 300 μέτρα. Λίγες νεφώσεις στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνια από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ στον Πατραικό Βορειοανατολική περίπου με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Κεντρική Ελλάδα: Νεφώσεις που τα ξημερώματα θα αυξηθούν και από Μαγνησία και νοτιότερα θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις αρχικά στα πεδινά ασθενούς έως μέτριας έντασης ❄️. Ειδική μνεία στην Πελοπόννησο που θα δεχτεί σφοδρές χιονοπτώσεις ⚠️❄️ στα ημιορεινά και ορεινά με πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο από ό,τι φαίνεται. Μόνο τα παραθαλάσσια και τα πεδινά της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου φαίνεται να κερδίζουν την μάχη της νιφάδας ❄️. Από το βράδυ και από τα βόρεια και τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοαντολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου/Δωδεκάνησα: Βροχές κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στη Λήμνο ακόμη και στα παραθαλάσσια και από τα 200 μέτρα και πάνω ❄️ στο υπόλοιπο ανατολικό Αιγίο καθώς και στα ορεινά των Δωδεκανήσων από τα 500 μέτρα και πάνω ❄️. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως και 9 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες/Κρήτη: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα παραθαλάσσια και πυκνές χιονοπτώσεις από τα 400 μέτρα στις Κυκλάδες ❄️ και από τα 600 στη Κρήτη (στην αρχή των φαινομένων ψηλότερα) ❄️. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Αττική τα ξημερώματα. Η κακοκαιρία θα είναι δύο φάσεων αλλά και ενδιάμεσα με εξάρσεις (τα λεγόμενα on-ff). Αρχικά χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης θα ξεκινήσουν πρώτα από τα δυτικά και έπειτα στα υπόλοιπα. Τα υψόμετρα θα ανέβουν όσο βασίζουμε προς το μεσημέρι και τα φαινόμενα θα γίνουν τοπικού και ασθενούς χαρακτήρα με εξάρσεις χιονιού έως τα 100 μέτρα (μέσο υψόμετρο) ❄️. Για να πάμε προς το απόγευμα όπου ανατολικά και βόρεια προάστια θα έχουν εξάρσεις εκ νέου με πιο μέτριας έντασης φαινόμενα όσο πιο ανατολικά και βόρεια.
Δεν φαίνεται το δεύτερο μισό της επιδείνωσης να δίνει κάτι εντός λεκανοπεδίου (κεντρο-νότιο) με εξαίρεση το βόρειο λεκανοπέδιο όπου θα έχει τοπικά και ασθενή φαινόμενα κυρίως πέριξ Υμηττού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Συνεργάτες - Χορηγοί

Δήμος Ιλίου - Δήμος Ιλίου | Επίσημος Ιστότοπος
ΗΛΚΑ Α.Ε. - ilka.gr
Καταφύγιο Μπάφι
BST Systems
Trekking Hellas Πάρνηθας
mykonoslive.tv
etherealmykonos.gr

Χορηγοί

e-wireless
ΦΕΤΑ ΧΩΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
WAVE-SQUASH

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Polis 102.6 - Αλεξανδρούπολη
ΘΕΜΑ RADIO 104,6
Share
Add to bookmark
Back to top
×