Ο καιρός σήμερα Προγνώσεις

Live εικόνα από κάμερα Live κάμερες

Χιονοδρομικά κέντρα Χιονοδρομικά

Χάρτες Χάρτες

Εκτακτο δελτίο ισχυρών καταιγίδων στα νότια και πυκνών χιονοπτώσεων στα βόρεια ⚠️

Εκτακτο δελτίο ισχυρών καταιγίδων στα νότια και πυκνών χιονοπτώσεων στα βόρεια ⚠️

Επιμέλεια: Σεμερτζίδης Δημήτρης


Τρίτη 26/01/21


Ήπειρος: Ισχυρές βροχοπτώσεις 🌧️, και τοπικές καταιγίδες ⚡. Χιονοπτώσεις πυκνές ❄️ θα εκδηλώνονται στα ανατολικά ορεινά άνω των 1300μ. Μετά το απόγευμα τα φαινόμενα θα παύσουν στο μεγαλύτερο τμήμα της Ηπείρου, εκτός από τα ανατολικά τμήματα των Νομών Ιωαννίνων και Άρτας όπου θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται ασθενείς βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις ❄️ άνω των 1000μ. Μετά τα μεσάνυχτα τα υψόμετρα γρήγορα θα πέσουν και τα χιόνια θα φτάσουν ως τα 300μ! Τα φαινόμενα ωστόσο θα είναι ασθενή και τοπικά.

Μακεδονία: Bροχοπτώσεις 🌧️ από το μεσημέρι. Στη δυτική Μακεδονία τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν νωρίτερα υπό τη μορφή χιονοπτώσεων στα ορεινά άνω των 1300μ. και βροχοπτώσεων στα πεδινά. Γρήγορα μετά το απόγευμα χιονοπτώσεις ❄️ θα σημειώνονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία από τα 500μ. Τα μεσάνυχτα τα υψόμετρα θα πέσουν λίγο ακόμη (από τα 300μ. χιονοπτώσεις). Πιθανώς σποραδικές χιονοπτώσεις με εναλλαγές με χιονόνερο να εκδηλωθούν και στα πεδινά τμήματα, γενικά ασθενείς και παροδικές. Κατά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα αφορούν κυρίως την ανατολική Μακεδονία με βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις ❄️ άνω των 500μ.

Θράκη: Βροχοπτώσεις 🌧️ και καταιγίδες ⚡ κατά περιόδους. Μετά το απόγευμα θα ξεκινήσουν πυκνές χιονοπτώσεις ❄️ να εκδηλώνονται στα ορεινά που ταχύτατα τα υψόμετρα χιονοπτώσεων θα κατέβουν και πλέον κοντά στα μεσάνυχτα κι αργότερα χιονοπτώσεις πυκνές θα σημειώνονται μέχρι τα πεδινά. Τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα και πολύ μεγάλη διάρκεια, συνεπώς οι μετακινήσεις πρέπει να περιοριστούν προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα. Το πρωινό της Τετάρτης θα βρει την Θράκη λευκή από άκρη σε άκρη, κατά τόπους μάλιστα με χιονόστρωση άνω του μισού μέτρου.

https://www.forecastweather.gr/ietos/1611446400/1611694800.png

Θεσσαλία: Βροχοπτώσεις 🌧️ κατά περιόδους. Χιονοπτώσεις ❄️ θα εκδηλώνονται στα ορεινά. Τα φαινόμενα αργά τη νύχτα θα τείνουν νε εξασθενήσουν, ωστόσο τα υψόμετρα χιονοπτώσεων θα πέσουν ως τα 500-700μ. μετά τα μεσάνυχτα.

Στερεά Ελλάδα: Βροχοπτώσεις 🌧️ και τοπικές καταιγίδες ⚡. Στα κεντρικά ορεινά θα σημειώνονται πυκνές κατά περιόδους χιονοπτώσεις ❄️. Γρήγορα προς τα μεσάνυχτα και αργότερα η ψυχρή εισβολή θα ρίξει τα υψόμετρα χιονοπτώσεων κι αυτές θα σημειώνονται άνω των 500μ. στην κεντρική Στερεά. Τα φαινόμενα θα έχουν ασθενή χαρακτήρα. Παράλληλα, τα μεσάνυχτα χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην κορυφή της Πάρνηθας. Και στην Αττική μετά το απόγευμα αναμένεται πέρασμα αξιόλογων βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων, ιδιαίτερα αργά τη νύχτα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Πελοπόννησος: Βροχοπτώσεις 🌧️ και παροδικές καταιγίδες ⚡. Τα φαινόμενα στη δυτική και νότια Πελοπόννησο θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Ιόνιο: Βροχοπτώσεις 🌧️ και παροδικές καταιγίδες ⚡

Αιγαίο: Αστατος ο καιρός στα βορειοανατολικά του τμήματα με λίγες μπόρες. Στο Θρακικό ισχυρές από το μεσημέρι. Τη νύχτα θα επιδεινωθεί ο καιρός στο σύνολο του Αιγαίου με βροχοπτώσεις και καταιγίδες.


🌀Oι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά δυτικά και αργότερα βορειοδυτικοί στα 8 μποφόρ!

🌀Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι στα 6-8 μποφόρ. Στα βόρεια τμήματά του θα φτάνουν και τα 9.


🌡️ Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από το βράδυ σε όλη την χώρα.

Συνεργάτες - Χορηγοί

Δήμος Ιλίου - Δήμος Ιλίου | Επίσημος Ιστότοπος
ΗΛΚΑ Α.Ε. - ilka.gr
Καταφύγιο Μπάφι
BST Systems
Trekking Hellas Πάρνηθας
mykonoslive.tv
etherealmykonos.gr

Χορηγοί

e-wireless
ΦΕΤΑ ΧΩΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
WAVE-SQUASH

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Polis 102.6 - Αλεξανδρούπολη
ΘΕΜΑ RADIO 104,6
Share
Add to bookmark
Back to top
×