Ο καιρός σήμερα Προγνώσεις

Live εικόνα από κάμερα Live κάμερες

Χιονοδρομικά κέντρα Χιονοδρομικά

Χάρτες Χάρτες

Πρόγνωση καιρού εβδομάδας : Πολικό ψύχος στη χώρα με πυκνές χιονοπτώσεις έως τα πεδινά της Αττικής ειδικά την Κυριακή

Πρόγνωση καιρού εβδομάδας : Πολικό ψύχος στη χώρα με πυκνές χιονοπτώσεις έως τα πεδινά της Αττικής ειδικά την Κυριακή
Share

Επιμέλεια : Φραγκούλη Μαρία


Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα μας, με τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά και με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας κυρίως από την Κυριακή, με αυξημένη την πιθανότητα έως τις βραδινές ώρες της Κυριακής να καταλήξουν πρόσκαιρα και στο κέντρο της Αθήνας. Χιονοπτώσεις αρχικά θα εκδηλώνονται από αύριο κυρίως στην Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν σε τμήματα της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Έυβοιας των Σποράδων και της Πελοποννήσου (αρχικά ορεινά και ημιορεινά), ενώ βροχές αναμένονται στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Ωστόσο, όσο θα οδεύουμε προς την Κυριακή, η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, θα καταλήξει τις χιονοπτώσεις σε όλες σχεδόν τις πεδινές περιοχές της ανατολικής και βορειοανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας, φτάνοντας μέχρι και τα πεδινά των Σποράδων, ενώ και στην Αττική οι χιονοπτώσεις θα είναι αρκετά πυκνές αρχικά στα βόρεια και ανατολικά προάστια από το απόγευμα, καταλήγοντας έως τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας μέχρι το κέντρο της Αθήνας.

Πρόγνωση καιρού εβδομάδας : Χιονοπτώσεις από αύριο στην χώρα οι οποίες θα καταλήξουν έως τα πεδινά της Αττικής την Κυριακή το βράδυ

Επιπλέον, τόσο στην Βοιωτία όσο και στην Εύβοια την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα καταλήξουν έως και τις πεδινές περιοχές και θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ αξιόλογες βροχές θα εκδηλωθούν στα νησιά των Κυκλάδων, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα έχουμε στις ορεινές και πιθανόν στις ημιορεινές περιοχές στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη ενδέχεται να κινηθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο και στην περιοχή του Αιγαίου, στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειο - βορειοανατολικούς και οι οποίοι από την Κυριακή θα ενισχυθούν σημαντικά τόσο στην περιοχή του Ιονίου όσο και στην περιοχή του Αιγαίου, φτάνοντας τόπικα ακόμα και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως από την Κυριακή από βορρά προς νότο, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες της ημέρας στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας θα έχουμε κατά τόπους ισχυρό έως ολικό παγετό.

FOLLOW US

Facebook forecastweather.gr
Twitter forecastweather.gr
Instagram forecastweather.gr
Youtube forecastweather.gr
TikTok forecastweather.gr

Συνεργάτες - Χορηγοί

parapolitika.gr
Ινστιτούτο Διαχείρισης Μετεωρολογικών Ερευνών Και Καταστροφών
Ford  Βροχίδης Χατζής
Μύκονος real estate
Δήμος Ιλίου - Δήμος Ιλίου | Επίσημος Ιστότοπος
ΗΛΚΑ Α.Ε. - ilka.gr
Καταφύγιο Μπάφι
BST Systems
Trekking Hellas Πάρνηθας
mykonoslive.tv
etherealmykonos.gr
tinosrunningexperience.gr
aerial globe electronics
artemis-space-observatory.business.site
cyclades24.gr/
cyclades24.gr/
ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΣ

Έργα - Δήμοι Περιφέριες

periferia-ditikis-ellados.jpg
ilion_erga.jpg
xalkideon.jpg
logobrown-removebg-preview.jpg

Χορηγοί

e-wireless
ΦΕΤΑ ΧΩΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
WAVE-SQUASH

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Polis 102.6 - Αλεξανδρούπολη
ΘΕΜΑ RADIO 104,6
tinosrunningexperience.gr
Ant 1
www.parapolitika.gr
www.naftemporiki.gr
fm100.gr
Share
Add to bookmark
Back to top
×