Ο καιρός σήμερα Προγνώσεις

Live εικόνα από κάμερα Live κάμερες

Χιονοδρομικά κέντρα Χιονοδρομικά

Χάρτες Χάρτες

Πυκνές χιονοπτώσεις ❄️ ακόμη και σε πεδινά τμήματα από το βράδυ της Παρασκευής ⚠️

Πυκνές χιονοπτώσεις ❄️ ακόμη και σε πεδινά τμήματα από το βράδυ της Παρασκευής ⚠️
Share

Επιμέλεια: Σεμερτζίδης Δημήτρης




Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Παρασκευή 15/01/21


Ήπειρος: Αρχικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Σταδιακά οι νεφώσεις μετά το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις 🌧️ στα πεδινά και χιονοπτώσεις 🌨️ στα ορεινά. Τις νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα θα ενισχυθούν. Πυκνές χιονοπτώσεις 🌨️ θα εκδηλώνονται άνω των 600-800μ.❄️

Μακεδονία: Αίθριος καιρός 🌤️. Σταδιακά στο δεύτερο μισό της ημέρας θα εμφανιστούν νεφώσεις που τη νύχτα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις 🌨️ από τα μεσάνυχτα και έπειτα στην δυτική Μακεδονία. Γρήγορα τα φαινόμενα 🌨️ πριν τα ξημερώματα του Σαββάτου θα εξαπλωθούν και στην κεντρική Μακεδονία με χιονοπτώσεις επίσης. Μόνο τα πεδινά της Χαλκιδικής θα επηρεάζονται από βροχοπτώσεις 🌧️ και χιονόνερο μετέπειτα. Τα ανατολικά τμήματα θα μείνουν σχετικά ανεπηρέαστα με πολύ τοπικά και ασθενή φαινόμενα. Η Θεσσαλονίκη θα έχει αίθριο καιρό, ωστόσο από τη νύχτα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και μετά τα μεσάνυχτα θα σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις που γρήγορα θα μετατραπούν σε χιονόνερο και χιονοπτώσεις 🌨️. Χιόνι 🌨️ θα πέσει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κυρίως προς τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Θράκη: Αίθριος καιρός 🌤️

Θεσσαλία: Αρχικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν σταδιακά και προς τα μεσάνυχτα και έπειτα θα σημειωθούν οι πρώτες χιονοπτώσεις 🌨️ στους Νομούς Τρικάλων και Λάρισας. Γρήγορα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τη Καρδίτσα και τη Μαγνησία. Προς το πρωινό του Σαββάτου οι χιονοπτώσεις 🌨️ κατά τόπους θα έχουν πυκνό χαρακτήρα και μεγάλη διάρκεια, ακόμη και εντός των πεδινών πόλεων. Εξαίρεση θα αποτελέσει η πεδινή ανατολική και νότια Μαγνησία, η οποία δεν αναμένεται να δεχθεί χιόνι στα πεδινά, αλλά σημαντικές βροχοπτώσεις 🌧️ και χιονόνερο.

https://maps.eltiempo.es/eltiempo/maps/2021/01/16/weather/rain/greece/643x522/greece-weather-rain-202101160300.jpg?6

Στερεά Ελλάδα: Νεφελώδης καιρός. Σταδιακά προς τα μεσάνυχτα αναμένονται οι πρώτες βροχοπτώσεις 🌧️ στην Αιτωλοακαρνανία, οι οποίες θα κινηθούν ανατολικά και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Στερεά. Χιονοπτώσεις 🌨️ θα σημειώνονται άνω των 600-800μ❄️, προοδευτικά πυκνότερες. Ιδιαίτερα η Ευρυτανία, η Φωκίδα και η δυτική Βοιωτία αναμένεται να δεχθούν σημαντικά ύψη χιονιού. Να σημειώσουμε ότι προς το πρωί του Σαββάτου τα υψόμετρα χιονοπτώσεων θα πέφτουν περαιτέρω, μέχρι και τα 200μ.❄️ στην Βοιωτία. Στην Αττική αναμένεται νεφελώδης καιρός. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν παροδικές χιονοπτώσεις 🌨️ από τα 600-800μ. στην βόρεια Αττική και λίγες ψεκάδες στα υπόλοιπα τμήματα. Μετά τα μεσάνυχτα και βαδίζοντας προς τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Χιόνια θα πέσουν στη βόρεια, βορειοανατολική και βορειοδυτική Αττική από τα 700-800μ.❄️ Πρόσκαιρα ίσως και λίγο χαμηλότερα. Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου χιονοπτώσεις 🌨️ θα σημειωθούν σε ακόμη χαμηλότερα υψόμετρα, με μέση εκτίμηση τα 300-500μ.❄️ Για αυτή την εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά με νέο δελτίο.

Πελοπόννησος: Νεφώσεις με μικρά ανοίγματα, κυρίως στα δυτικά τμήματα. Λίγες ψιχάλες μέχρι το βράδυ ενδέχεται να δεχθούν τμήματα της νότιας κι ανατολικής Πελοποννήσου άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Προς τα μεσάνυχτα ωστόσο κύματα βροχοπτώσεων 🌧️ θα προσεγγίσουν τα δυτικά και βόρεια τμήματα, που μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα επηρεάσουν το σύνολο της Πελοποννήσου. Χιονοπτώσεις πυκνές 🌨️ θα εκδηλώνονται στα ημιορεινά και ορεινά, ιδιαίτερα της δυτικής Αρκαδίας, της δυτικής Κορινθίας και της Αχαΐας. Το μέσο υψόμετρο χιονοπτώσεων θα είναι τα 700-900μ.❄️ Η ποσότητα του χιονιού προς τα ξημερώματα του Σαββάτου θα είναι αρκετά μεγάλη και απαιτείται προσοχή σε όσους κινούνται εκείνες τις ώρες στο οδικό δίκτυο.

Ιόνιο: Παροδικές νεφώσεις με ανοίγματα. Από το βράδυ θα ξεκινήσουν βροχοπτώσεις 🌧️ στα περισσότερα τμήματα. Στα κεντρονότια Επτάνησα μάλιστα προς τα μεσάνυχτα κι έπειτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες ⛈️ , κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρές.

Αιγαίο: Νεφώσεις, αυξημένες στα νότια τμήματά του. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται βροχοπτώσεις 🌧️ και τοπικές καταιγίδες ⛈️ (Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα). Τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν, εκτός από την Κρήτη όπου μέχρι το βράδυ θα εκδηλώνονται τοπικά ασθενή φαινόμενα, κυρίως σε εσωτερικά ημιορεινά και ορεινά τμήματα.


🌀Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι θυελλώδεις, στα 7-8 μποφόρ. Σταδιακά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν εξασθένιση, μέχρι τα 6 μποφόρ.

🌀Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά βόρειοι στα 6-7 μποφόρ. Σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε μεταβλητούς. Τη νύχτα θα ενισχυθούν εκ νέου.


🌡️Η θερμοκρασία σε νέα πτώση!

FOLLOW US

Facebook forecastweather.gr
Twitter forecastweather.gr
Instagram forecastweather.gr
Youtube forecastweather.gr
TikTok forecastweather.gr

Συνεργάτες - Χορηγοί

parapolitika.gr
Ινστιτούτο Διαχείρισης Μετεωρολογικών Ερευνών Και Καταστροφών
Ford  Βροχίδης Χατζής
Μύκονος real estate
Δήμος Ιλίου - Δήμος Ιλίου | Επίσημος Ιστότοπος
ΗΛΚΑ Α.Ε. - ilka.gr
Καταφύγιο Μπάφι
BST Systems
Trekking Hellas Πάρνηθας
mykonoslive.tv
etherealmykonos.gr
tinosrunningexperience.gr
aerial globe electronics
artemis-space-observatory.business.site
cyclades24.gr/
cyclades24.gr/
ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΣ

Έργα - Δήμοι Περιφέριες

periferia-ditikis-ellados.jpg
ilion_erga.jpg
xalkideon.jpg
logobrown-removebg-preview.jpg

Χορηγοί

e-wireless
ΦΕΤΑ ΧΩΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
WAVE-SQUASH

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Polis 102.6 - Αλεξανδρούπολη
ΘΕΜΑ RADIO 104,6
tinosrunningexperience.gr
Ant 1
www.parapolitika.gr
www.naftemporiki.gr
fm100.gr
Share
Add to bookmark
Back to top
×