Ο καιρός σήμερα Προγνώσεις

Live εικόνα από κάμερα Live κάμερες

Χιονοδρομικά κέντρα Χιονοδρομικά

Χάρτες Χάρτες

Ραγδαία μεταβολή του καιρού με τοπικές καταιγίδες κ χιόνια.

Ραγδαία μεταβολή του καιρού με τοπικές καταιγίδες κ χιόνια.

♦Πέρασμα βροχοπτώσεων θα έχουμε στην χώρα μας, κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα, το πρωί της Κυριακής 10/1 που γρήγορα θα σταματήσουν. Ωστόσο ο καιρός θα παραμείνει νεφελώδης σε αρκετά τμήματα της χώρας με την θολούρα και την αφρικάνικη σκόνη να κάνουν αισθητή την παρουσία τους κυρίως στη νότια χώρα. Νέες βροχοπτώσεις, αυτή την φορά πιο επίμονες θα αρχίζουν να εκδηλώνονται στην χώρα μας από το ξημέρωμα της Δευτέρας 11/1. Αρχικά θα επηρεαστεί η δυτική και η βόρεια χώρα ωστόσο την Τρίτη 12/1 και την Τετάρτη 13/1 οι βροχοπτώσεις θα γενικευτούν σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα.

 

♦Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα μέχρι και την Δευτέρα στην κεντρονότια χώρα και στο Αιγαίο, με εξαίρεση την βόρεια χώρα όπου εδώ οι ψυχρότερες αέριες μάζες από τα Βαλκάνια δεν θα επιτρέψουν άνοδο της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με τα παροδικά φαινόμενα. Από το βράδυ της Δευτέρας όμως και από τα βόρεια σταδιακή γενικευμένη πτώση της θερμοκρασίας θα παρατηρηθεί στην χώρα μας. Η πτώση θα γίνει αντιληπτή την Τρίτη στα βόρεια και μετά την Τετάρτη στην κεντρονότια χώρα. Ουσιαστικά θα πρόκειται για την πρώτη αυστηρά χειμερινής υφής αέρια μάζα που θα έρθει στην χώρα μας για τον φετινό χειμώνα, φέρνοντας παγωνιές και συνθήκες που αντιστοιχούν στον μήνα που διανύουμε.

 

♦Πιθανότητες χιονοπτώσεων υπάρχουν για μετά την Τετάρτη και κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα (με τα τωρινά στοιχεία πάντα), ωστόσο τα δεδομένα είναι πολύ πολύ ρευστά ακόμη και κανένα προγνωστικό μοντέλο δεν έχει ξεκαθαρίσει την εικόνα για μετά τα μέσα της εβδομάδας. Για ακριβείς προγνώσεις σχετικά με το που και αν χιονίσει τη νέα εβδομάδα μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα μας καθώς καθημερινά ανεβαίνουν προγνώσεις που εξηγούν αναλυτικά που θα υπάρχουν φαινόμενα και πόσα. Μην παρασύρεστε από τυχαίους που δημοσιεύουν ανυπόστατους χάρτες για δημιουργία εντυπώσεων....ο καιρός δεν βιάζεται, ούτε λοιπόν και εμείς. Όταν ξεκαθαρίσει η εικόνα θα το μάθετε αμέσως!

 

Επιμέλεια: Tάσος Κουρτζιάκης

Συνεργάτες - Χορηγοί

Δήμος Ιλίου - Δήμος Ιλίου | Επίσημος Ιστότοπος
ΗΛΚΑ Α.Ε. - ilka.gr
Καταφύγιο Μπάφι
BST Systems
Trekking Hellas Πάρνηθας
mykonoslive.tv
etherealmykonos.gr

Χορηγοί

e-wireless
ΦΕΤΑ ΧΩΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
WAVE-SQUASH

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Polis 102.6 - Αλεξανδρούπολη
ΘΕΜΑ RADIO 104,6
Share
Add to bookmark
Back to top
×